tiistai 23. heinäkuuta 2019

Miekat, muurit ja musketit 2019

Inspiraation voi löytää mitä erikoisimmista paikoista. Viime viikolla alkoi päässä tulvia taas luovia aatoksia. Syy löytyy alta.

Haminassa järjestettiin ensimmäistä kertaa historiafestivaalit Miekat, muurit ja musketit. Viime viikolla viisipäiväinen festivaali 17.-21.7 yllätti minut monella tapaa. Ensi kerran kuulin tulevasta tapahtumasta vuosi sitten Hamina Tattoossa. Odotin festivaalia innolla. En ole ennen käynyt historiafestivaaleilla. Odotin näkeväni kauniita vaatteita ja hevosia. Ensin ostimme liput vain suurturnajaisiin ja lähes heti perään kuitenkin päätimme ostaa liput musiikki iltaankin.Suurturnajaiset olivat mieleeni vaikkei peitsitaisteluja näkynytkään. Huikeita taidonnäytteitä hevosien selässä näimme silti. Oli upeita suorituksia ratsastajilta keihäiden, miekkojen ja jousipyssyjen kera. Suurturnajaisissa nähtiin myös Buhurt otteluita ja GARS näytös. Koko illan kruunasi mahtava tulishow Valkovenäläis ryhmä Street theatre Vir järjestämänä. Taputin käteni kipeiksi. Saatoin myös kiljaista kerran tai kaksi.


Street theatre VirLauantaina menimme musiikki iltaan ja yleisön vähyys yllätti. Positiivisena yllätyksenä koin festivaalien torimyyjät. Monien kanssa jäimme turisemaan niitä nitä ja teimme upeita löytöjä. Monet myyjistä olivat käsityöläisiä tai tukivat käsityöläisiä. Osa oli tullut pitkienkin matkojen takaa.
Musiikkia oli moneen makuun. Hevikannel oli makuuni hieman eksoottinen mutta  7Stout Clan irkkupunkkia soittava yhtye kyllä kolisi luihin ja ytimiin. Huikeita monitaitureita. Aivan mahtava!

7 Stout Clan

Keskiaikaista murkinointia. Lihaa päreeltä.
Oli muuten hyvää ja nälkä lähti.Moni ei ehkä tiedä että olen yhdeltä ammatiltani levyseppähitsaaja ja etenkin tietynlaiset metallityö ovat mieleeni. Olisin halunnut sepän koulutuksen muttei se aikanaan ollut mahdollista. Perusasiat on hallussa kuitenkin. Aina kun näen kaunista taottua rautaa se muistuttaa minua niistä taidoistani, jotka olen laittanut muistojeni hyllylle pölyyntymään. Muutama rautaesine lähti mukaamme Keskiaikapuodista. Samaisesta puodista lähti mukaan myös luinen kinnasneula ja valkoista salviaa sekä seetripuuta. Aion nautiskella aidoista tuoksuista kotona.

Valkosalvia ja luinen kinnasneula

Seppälän lammastilan kojusta ostin ihanaa paksua villalankaa. Lähituottajien villaa ostaessa koen langan arvokkaammaksi (en rahallisesti) kuin kaupasta ostetun. Voin periaatteessa mennä ja silitellä näitä lampaita, joista villa on peräisin. Terveiset Miehikkälään lampaille!
Tästä langasta ei ole pesty pois luonnollista villan lanoliinia ja aion käyttää tätä asiaa hyväkseni tehdessäni tuosta langasta syksyllä itselleni jotain ihanaa. Nähtäväksi jää toteutuuko tämä haave konkreettiselle tasolle.

Pakko mainita vielä ne leimasimetkin! Olen kerran päässyt niitä kokeilemaan ja tajusin silloin että kyseessä on laatuleimasimet. Olen halunnut niitä ostaa mutta vielä ei ollut tullut vastaan. Nyt tuli! Kahen päivän festivaaleilun jälkeen kotoa löytyy nyt yhdeksän leimasinta! En malttanut olla ostamatta niitä. Ne menee sekä koriste esineestä että leimasimesta. Leimasimet ovat tehty tiikistä. Ovat siis kokonaan puisia ja hyvällä käytöllä ovat periaatteessa ikuisia. Leimasimet ovat Blockwallah leimasimia. Näistä leimasimistä olisi voinut tehdä vaikka ihan oman postauksen, niin upeita ne on. Inspiroivia ja kauniita.
Blockwallah leimasimet

Huomasin festivaaleilla tuijottelevani ihmisten vaatteita, etenkin historia harrastajien upeita pukuja. Aloin haaveilla omasta pitkästä pellavamekosta ja koko villaisesta hartiaviitasta tai huivista. Keksin monta ideaa, joita toteuttaa syksyksi ja seuraavaksi kevääksi. Tuon parin päivän aikana päässäni alkoi surista monta erilaista käsityöideaa kutomisesta kankaan värjäämiseen ja uusiin käsityötekniikoihin. Haluan taas oppia lisää ja kokea uusia kokemuksia. Haaveissa olisi päästä toisillekin historiaa haviseville festivaaleille. Hämeenlinnassa olisi ensi kuussa Hämeen keskiaikafestivaali 14.-18.8 ja toivon todella pääseväni näkemään ja kokemaan ne itse. Inspiroitua ja innostua lisää!

Sormet ristiin ja peukut pystyyn! Reppu selkään ja menoksi!

Toivottavasti nautit festivaali kokemuksestani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Hapsua elämään - helposti hienompaa

Jokin aika sitten näin kuvan instagramissa, jossa oli ihania nauhoja. Silmiini osui keinonahkainen hapsunauha ja päässä alkoi muodostua mont...