lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kevyt kesähuivi

Viileinä kesäpäivinä haluaa hartioilleen ja kaulalleen pehmeää muttei hiostavaa lämmikettä. Itse en kesällä pidä villan tunnusta iholla, poikkeuksena villasukat kylminä iltoina. Tästä syystä käytän ennemmin puuvillaan jopa sukissa kesäisin. Ei liian lämmittävää ja ihanan tuntuista iholla.

Puuvillainen kesähuivi


Ruutuvirkattuja huiveja on varmasti satoja ellei tuhansia erilaisia malleja. Ajattelin että yksinkertaisesta on hyvä lähteä. Helppoa ruutua ja raitaa. Ketjusilmukkaa ja pylvästä. Olin valinnut huivilangan jo valmiiksi joten sitä apuna käyttäen laskeskelin ja kokeilin haluamiini mittoihin sopivaa kuviota. Malli on yksinkertainen ja mukava virkata. Huivi syntyy kuin itsestään.Kesähuivin ohje

Huivin koko 25x150 cm (käsialasta riippuen)
Lankana Adlibriksen Cotton 8/4
Huomaa reunoissa vain yhdet tyhjät ruudut.
Koukku 3
langan menekki noin 150g

Tee 64 ketjusilmukkaa ja lopuksi neljänteen silmukkaan pylväs. Tee jokaiseen ketjusilmukkan pylväs. Yhteensä 61 pylvästä. Tee kerroksen lopukssa kolme ketjusilmukkaa ja käännä työ. Tee kolme pylvästä jonka jälkeen kaksi ketjusilmukkaa ja hyppää kaksi edellisen kerroksen pylvästä ja tee pylväs (kolmanteen silmukkaan). Näin muodostuu ensimmäinen ruutu. Virkkaa sitten neljä pylvästä ja taas kaksi ketjusilmukkaa ja pylväs kolmanteen edellisen kerroksen pylvään päähän. Uudestaan kaksi ketjusilmukkaa ja pylväs kolmannen pylvään päähän. Jatka neljällä peräjälkeisellä pylväällä. Huivin molemmissa reunoissa on yksi ruutu muuten huivin keskiosassa on kaksi ruutua vierekkäin ja pylväsruutu. Kuvio on helppo ja toistuva.
Hassu pikku piirros kuviosta. Toivottavasti siitä saa selvää. Molemmissa reunoissa tyhjiä ruutuja vain yksi.

Yksi kerros on noin sentin käsialasta riippuen. Pituuden jokainen päättää itse mutta koin että 150cm on sopiva moneen makuun. Olisi tuo voinut olla vaikka pidempikin!

Huivin valmistuttua päättelin langat ja supsuttelin vesipulloa apua käyttäen huivin kosteaksi ja venytin kevyesti muotoonsa. Huivi oli aika hyvin muodossaa ja kostutus lähinnä tasasi pintaa. Huivin olisi hyvin voinut ottaa käyttöön ilman kostutustakin. Kostutuksen myötä näkee myös irtoaako langasta väriä.Oletko sinä kesällä huivien käyttäjä? Tuleeko virkkailtua huiveja?

Viileitä kelejä odotellessa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Hapsua elämään - helposti hienompaa

Jokin aika sitten näin kuvan instagramissa, jossa oli ihania nauhoja. Silmiini osui keinonahkainen hapsunauha ja päässä alkoi muodostua mont...