tiistai 27. elokuuta 2019

Hapsua elämään - helposti hienompaa

Jokin aika sitten näin kuvan instagramissa, jossa oli ihania nauhoja. Silmiini osui keinonahkainen hapsunauha ja päässä alkoi muodostua monta erilaista ideaa. Kuva olikin Helsinkiläisen Nappitalon instagram sivu, jossa etsittiin tuotetestaajia. Pääsin kuin pääsinkin tuotetestaajaksi! Sain kokeiltavakseni himoitsemaani hapsunauhaa ja pätkän kauniin metallinhohtoista reunapitsiä.

keinonahkainen hapsunauha ja metallinhohtoinen reunapitsi


Olen nuorempana ollut enemmänkin "tuunaaja" mutta vuosien saatossa se on hieman jäänyt. Nyt sisäinen tuunailijani heräsi jälleen henkiin ja halusin kokeilla kaikenlaista uutta. Ihan ensimmäisenä halusin laittaa tylsät kauppakassit uusiksi. Nopealla ompelulla kauppakasseista tuli lähes salonkikelpoisia. Tälläisen kauppakassin voi antaa vaikka lahjaksi. Käytännöllinen ja kaunis!





Päätin kokeilla jotain hieman itseäni haastavampaa. Halusin kokeilla tehdä juhlavan laukun ja pienemmän kännykkälaukun. Hapsujen ompelu kotikoneella onnistui yllättävän hyvin. Oman koneeni jalka nahnitti keinonahkaa vastaan ja otinkin avuksi leivinpaperisuikaleita. Suikaleesta näki hyvin läpi, ompelukoneen jalka liukui hyvin ja paperisuikale oli helppo repäistä irti ompelun jälkeen. En ole ennen ommelut keinonahkaa, joten en tiedä miten muut kyseistä materiaalia ompelee. Kekseliäs keksii keinot!

juhlava hapsulaukku

kännykkälaukku

Laukut onnistuivat yli odotusten. Laukkujen teosta jäi kuitenkin pikku pätkiä hapsunauhaa. En halunnut hukata materiaalia. Päätin tehdä niistä laukkukoristeen ja avaimenperän. Kokeilin ensin kuumaliimailla muttei yhteistyö oikein onnistunut. Seuraavaksi kokeilin kontaktiliimaa ja johan alkoi muodostua hapsukasta avaimenperää.



Hapsunauhaa oli vielä jäljellä ja halusin kokeilla vielä miltä hapsut näyttäisivät ruukun ympärillä. Sisäinen sisustajani halusi lisää "kaunista kotiin". Ruukku käteen ja liimailuhommiin. Ruukku alkoikin näyttää upealta ja päätin vielä hieman muotoilla hapsuja mieleisekseni. 



Tämä kokeilu sai minut löytämään taas luovan puoleni. Sain uutta energiaa ideointiin ja muistutti minua siitä että mielikuvitus on rajaton. Oli mahtava päästä kokeilemaan uusia asioita ja samalla oppia uusia asioita. Kiitos Nappitalo! 
Jos kiinnostuit nauhoista niin käy kurkkaamassa Nappitalon monipuolinen valikoima verkosta osoitteesta Nappitalo.fi. Nappitalon löydät myös Facebookista ja instagramista.

Luovaa syksyä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Hapsua elämään - helposti hienompaa

Jokin aika sitten näin kuvan instagramissa, jossa oli ihania nauhoja. Silmiini osui keinonahkainen hapsunauha ja päässä alkoi muodostua mont...